به گزارش مشرق، «یدالله جوانی» در روزنامه «جوان» نوشت:
«امریکا قبل از تحریم سپاه پایگاههای خود را از منطقه جمع کند.» فهم و هضم این جمله فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای امریکاییها، بس سخت و دشوار خواهد بود؛ اما امریکاییها چارهای جز کنار آمدن با واقعیات دنیای امروز ندارند؛ دنیایی که متحول شده و کشورهایی چون ایالات متحده دچار افت قدرت، و قدرتهای نوظهوری چون جمهوری اسلامی، پا به عرصه بینالملل گذاشته و نقش تعیینکنندگی در معادلات منطقهای و جهانی پیدا کردهاند. قدرتهای غربی و از جمله امریکا، در راستای تأمین منافع خود، چارهای جز پذیرش جمهوری اسلامی به عنوان یک قدرت مؤثر منطقهای در غرب آسیا، و یک قدرت تعیینکننده در صحنه تحولات جهانی ندارند. از الزامات پذیرش این قدرت نوظهور و کنار آمدن با آن، پذیرش نظریه امنیتی جمهوری اسلامی و حدود و ثغور مرزهای امنیتی ایران بر مبنای این نظریه است. نظریه امنیتی هر سرزمینی، با توجه به بلوکبندی تاریخی و جغرافیایی و دینی آن سرزمین تعیین میشود. بر این اساس، مرزهای امنیتی جمهوری اسلامی به عنوان یک قدرت جدید منطقهای و بینالمللی، بسیار فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران است.
امروز مرزهای امنیتی جمهوری اسلامی از سمت غرب، شرق مدیترانه محسوب میشود و بر این اساس، امنیت جمهوری اسلامی با امنیت کشورهای متحدش چون عراق و سوریه گره خورده است. اکنون مدافعین حرم و شهدای گرانسنگ این کاروان نورانی، علاوه بر دفاع از حریم اهل بیت علیهمالاسلام، از مرزهای امنیتی جمهوری اسلامی و در واقع از امنیت ملت ایران دفاع میکنند. رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی، در چند نوبت با صراحت فرمودند، اگر نبودند این شهدای مظلوم مدافع حرم که بروند و در آنجا (سوریه) با دشمنان بجنگند، باید در شهرهای ایلام و کرمانشاه و همدان و دیگر جاها با آنان میجنگیدیم. این یک واقعیت است و براساس همین واقعیت، نظریه امنیتی جمهوری اسلامی شکل گرفته است. مرزهای امنیتی جمهوری اسلامی را این نظریه تعیین میکند. صحبتهای دو مقام عالیرتبه نظامی کشورمان در همایش فرماندهان نیروی زمینی سپاه در واکنش به تحریمهای جدید ایالات متحده علیه ایران، ریشه در واقعیات داشته و منطبق بر نظریه امنیتی جمهوری اسلامی است.
سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در این همایش با اشاره به طرح تحریمهای جدید امریکا علیه ایران و تحریم سپاه به اتهام واهی حمایت از تروریسم، به صورت جدی هشدار داد: «همردیف شمردن سپاه با گروههای تروریستی و جاری کردن تحریمهای مشابه آنان برای سپاه، ریسک بزرگی برای امریکا و پایگاهها و نیروهای مستقر آنها در منطقه است.» هشدار سردار باقری به امریکاییها، به سرعت در صدر اخبار جهان قرار گرفت و در حالی که بازتابهای گسترده آن در رسانههای خبری ادامه داشت، صحبتهای سرلشکر جعفری که با صراحت و جدیت بیشتری در ادامه این همایش بیان شده بود، توجه رسانههای جهان را به خود جلب کرد. سردار محمدعلی جعفری در این همایش، با تصریح بر اینکه توانمندی موشکی به هیچ عنوان قابل معامله و حتی مذاکره نیست، گفت: «اگر امریکا بخواهد موضوع تحریم دفاعی و تحریم سپاه را دنبال کند، قبل از آن باید پایگاههای منطقهای خود را تا عمق هزار کیلومتر در اطراف ایران جمعآوری کند و بداند اشتباه محاسباتی خود را با هزینههای بالایی باید تصحیح کند.»
بسیار روشن است که چرا این دو مقام عالیرتبه نظامی، با این قاطعیت و صراحت به طرح تحریمهای جدید امریکا موسوم به S722 واکنش نشان دادند. امریکاییها پس از بهرهمندی از برجام هستهای، هماکنون به دنبال جایگزین کردن قدرت دفاعی ایران به جای برنامه هستهای و آغاز کردن مجموعهای از تحریمها و فشارها به جمهوری اسلامی به این بهانه هستند. طرح تحریم CIDA در واقع، طرحی برای هدف قرار دادن اقتدار دفاعی، توان موشکی و قدرت نظامی ایران از طریق تحریمهای گسترده و بیسابقه میباشد. طراحان این طرح، به دنبال آن هستند تا از طریق اعمال تحریم های گسترده، زمینههای یک برجام نظامی را با هدف محدودسازی قدرت دفاعی ایران فراهم سازند. دشمنان تصور میکنند از طریق چنین تحریمهایی، میتوانند به نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی پایان داده، ایران را در مرزهای جغرافیایی خودش محبوس و در تنگنای استراتژیک قرار دهند. اما این خیالپردازی امریکاییها در شرایطی صورت میپذیرد که قدرت منطقهای ایران با تشکیل یک جبهه مردمپایه از ملتهای این منطقه، تثبیت شده و قدرت مقاومت مردمی روندی به سرعت افزایشی دارد. پشتوانه قدرت منطقهای جمهوری اسلامی، علاوه بر عناصر موجود در ایران، جبهه گسترده مقاومت در منطقه و جریان بیداری اسلامی است.
بر همین اساس جمهوری اسلامی، امنیت تمامی ملتهای منطقه را امنیت خود دانسته، مرزهای امنیتیاش را در یک شعاع هزار کیلومتری تعریف کرده است. بدیهی است که در این محدوده، بیگانگانی چون امریکاییها به عنوان حامیان اصلی تروریسم و دشمن اصلی ملتهای منطقه، عامل تهدید امنیتی تلقی شده، وجود آنان برای جمهوری اسلامی و دیگر ملتهای منطقه غیرقابل قبول خواهد بود.
امریکاییها باید بدانند از نظر تمامی ملتهای منطقه سپاه پاسداران نیروی محوری و رکن اساسی در ائتلاف واقعی مبارزه با گروهکهای تروریستی به حساب میآید و این ارتش امریکاست که باید به دلیل حمایت از تروریستها، در فهرست سازمانهای تروریستی قرار گیرد. به طور قطع جمهوری اسلامی، وجود گروههای تروریستی و حامیان آنها همانند ارتش امریکا را در محدوده مرزهای امنیتی خود تحمل نخواهد کرد. ملت ایران طی 38 سال گذشته، به درستی نشان داده که با اقتدار از مرزهای امنیتی خود دفاع خواهد کرد. اکنون قدرت دفاعی ملت ایران برای این مهم، بیش از هر زمان دیگر ارزیابی میشود و البته امریکاییها با بخشهایی از این قدرت آشنایی دارند.